admin Листопад 20, 2018 Коментарів немає

Наразі на розгляді Верховної Ради України знаходиться документ, що передбачає підвищення рівня простежуваності походження і переміщення харчових продуктів з метою забезпечення громадян безпечними харчовими продуктами. На цьому 14 листопада наголосив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час конференції «Молочний бізнес 2018».

Даний проект нормативного документу розроблений з метою зміни супроводжуючих документів на харчові продукти, зокрема, товаро-транспортної накладної, з метою втілення принципів ЄС щодо можливості простежуваності харчових продуктів та сировини для їх виробництва на всіх етапах виробництва та переміщення, що дозволить ефективніше боротися із фальсифікацією продуктів харчування, відзначив Володимир Лапа.

Також він повідомив, що фахівці Держпродспоживслужби впродовж 9 місяців поточного року провели понад 12,6 тис. моніторингових досліджень щодо виявлення фальсифікації традиційних молочних продуктів, у ході яких у закладах торгівлі, громадського харчування та інших об’єктах виявлено 513 порушень. Із них, за словами Володимира Лапи, у 185 випадках припинено обіг масла, а в 463 випадках здійснено відкликання молокопродуктів виробниками або власниками.

Також Володимир Лапа наголосив, що територіальні органи Держпродспоживслужби розпочали роботу із моніторингу якості харчових продуктів, які закупаються через тендери для дитячих садків, шкіл та інших дитячих закладів, за результатами проведення якого вже встановлено ряд порушень, та матеріали направлені до правоохоронних органів.